סלט פומלה וויטנאמי (ל 8 אנשים)
לסלט:
4 גזרים קלופים
2 קולורבי קלופים
3 מלפפונים
1 צ'ילי אדום – טבעות דקות
1/2 חב' נבטים
1/2 בצל סגול קלוף – פרוס דק דק
1/2 זר כוסברה – עלים שטופים ומופרדים
1/2 זר בזיליקום – עלים שטופים ומופרדים
1/3 כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
100 גר' אטריות שעועית -ורמיצ'לי
1 פומלה גדולה – מקולפת ומפורקת לפלחים חשופים
לרוטב:
לרוטב:
150 גר' סוכר
150מ"ל מיץ ליים
120מ"ל רוטב דגים
50 מ"ל שמן שומשום.
אופן הכנת הרוטב:
בקערה בינונית יש לשים את כל המרכיבים ולערבב בעזרת מטרפת כ3 דקות עד התמוססות מוחלטת של כל הסוכר בתוך הנוזל וקבלת מרקם אחיד
אופן הכנת הסלט:
את הגזרים, הקולורבי והמלפפונים, יש לחתוך למעין "גפרורים" – מקלת קטנים ועדינים
ניתן לעשות באמצעות קולפן "ג'וליינים" או לחתוך באמצעות סכין חדה פאות דקות מאוד,
לשים 3 פאות אחת על השנייה ולחתוך שוב לרצועות דקות מאוד. שימו לב שבמלפפונים אנחנו לא חותכים את כולו, אלא רק עד המרכז – עד החלק הרטוב אותו איננו רוצים בסלט.
את אטריות השעועית יש להשרות במים רותחים כ 6 דקות, ומיד לסנן ולשטוף במים קרים
להגשה:
בקערת ערבוב גדולה – יש לשים את כל מרכיבי הסלט למעט הבוטנים הקלויים, ולערבב, להוסיף את הרוטב ולערבב היטב שוב כדקה וחצי. חשוב לערבב היטב על מנת שהרוטב יגיע אל כל המרכיבים ויעטוף את כולם.
בצלחת הגשה עמוקה מעט, לבנות את הסלט לגובה, ולפזר את הבוטנים.
