המטבח הויטנאמי

המטבח הוויטנאמי הוא אחד המטבחים הבריאים, העשירים, והמרשימים שבמטבחי המזרח הרחוק והוא למעשה חושף בפנינו את אחת מתרבויות האוכל  המרתקות של דרום מזרח אסיהקשה להרחיב על המטבח המופלא של "העם האדום" מבלי לציין את שלושת המעצמות הקולינריות שהשפיעו עליו, הלא הן – סין, צרפת, והודו, אשר השפיעו והשאירו חותם,
כל אחת בדרכה על תרבות האוכל והאכילה שלימים תתעצם ותתעצב בזכות עצמה.

המטבח הוויטנאמי הוא מטבח בריא במיוחד, והוא מתאפיין בשימוש נרחב של עשבי תיבול וירקות, ומנעד טעמים עשיר. מינים רבים של ירוקים בעלי ערך תזונתי רב וטעמים עזים לוקחים חלק בלתי נפרד בכל ארוחה. המטבח הצבעוני והעשיר עושה שימוש גדול בחומרי גלם מן הצומח, והופך לא פעם את הירקות למרכז הארוחה כולה.
שימוש בחומרי הגלם השונים והמגוונים, גם כאלו מן החי, נעשה לרוב מגידולים מקומיים  וללא התערבות מיותרת, וכך, יחד עם עולם הטעמים המגוון מתקבל כאן מטבח אקזוטי מופלא.                                     
על חומרי הגלם המזוהים ביותר עם המטבח הוויטנאמי נמנים בין השאר הליים, הג'ינג'ר, שורש הגלנגל ורוטב הדגים שהוא למעשה ה"מלח" של מטבח זה.אופיו הבריא 

והמיוחד של המטבח הוויטנאמי, נגזר לא רק מחומרי הגלם הרבים שמזוהים איתו, אלא גם משיטות הבישול והרגלי הצריכה והאכילה של העם הוויטנאמי
עולם הצומח יחד עם עולם שלם של טעמים וחומרי גלם מעולים ממצבים את המטבח הוויטנאמי כמטבח בריא ומזין שמתכתב נהדר גם עם צמחונות וטבעונות.המטבח הוויטנאמי, בדומה למטבחים נוספים מדרום מזרח אסיה, מתאים ביותר לסועד הישראלי, שמקבל בברכה כל מטבח המצטיין בקשת טעמים רחבה וייחודית.אנחנו הישראלים, אוהבים טעמים עזים שמחמיאים לחומרי הגלם ויוצרים לנו בפה הרמוניה של טעמים.

אולם, המטבח הוויטנאמי, בשונה למשל מהמטבח התאילנדי או ההודי שאהובים במיוחד על הסועד הישראלי, הוא אינו מטבח שמתבלט בטעם כזה או אחר, הוא בהחלט יודע לבעוט במנות מסויימות, ותמיד נוכל להוסיף "קמצוץ" צ'ילי או "סקוויז" קטן של ליים,
אבל ככלל, הוא מטבח מאוזן ומעודן יותר ממרבית המטבחים של דרום מזרח אסיה,וכך, בצורה כמעט קוסמית – החמוץ, החריף, המתוק והמלוח, מתמזגים לנו לביס טעים במיוחד, מרגש,  מלא טעמים ומאוזן בצורה מפתיעה. כמה פשוט, ככה מושלם.