מרק פו (ל 8 אנשים)

למרק:

2 ק"ג עצמות ירך בקר
2 גזרים
150 גר' שורש ג'ינג'ר
5 שאלוטס
3 מקלות קינמון
5 כוכבי אניס
2 הל וויטנאמי (הל שחור – ניתן למצוא בשוק לוינסקי)
3 כפות רוטב דגים
3 כפות סוכר
1/4 מיץ ליים

 מרכיבים להגשה:

2 בוקצ'וי חלוטים – חתוכים לרצועות דקות
1 חב' נבטים עבים
1/2 זר כוסברה – עלים שטופים ומופרדים
200 גר' אטריות אורז 3 מ"מ – מבשלים 4 דקות במים רותחים, מסננים ומקררים
350 גר' סינטה או שייטל – צרובים עם מעט מלח ופלפל, אפויים בתנור למדיום, ופרוסים לפרוסות דקות
2 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
2 ליים חתוכים לרבעים
1 צ'ילי אדום פרוס דק

אופן הכנת המרק:


תחילה יש לשטוף היטב את העצמות במי ברז, לאחר מכן להשרות אותן כעשר דקות במים רותחים ולשטוף היטב שוב במים קרים.
את הגזרים השאלוטס, והג'ינג'ר יש לשרוף מעל אש גלויה עד לשריפה מוחלטת של הקליפה החיצונית,
לקרר מעט, ובעזרת ידיים רטובות לקלף את הקליפה השרופה.
את מקלות הקינמון, כוכבי האניס וההל השחור יש לקלות כ 2-3 דקות על מחבת חמה מאוד תוך כדי תנועה מתמדת של המחבת.
בסיר גדול לשים את כל מרכיבי המרק, יחד עם 4 ליטר מים ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש לבינונית ולכפות החוצה את הקצף הלבן שנוצר מעל פני הנוזל. לבשל על אש בינונית כשלוש שעות, להוסיף כל שעה כחצי ליטר מים, לסנן ולקרר 6 עד 24 שעות במקרר. להוציא את שכבת השומן אשר התקשתה מעל פני הנוזל ולזרוק. להביא את הנוזל שוב לרתיחה, להנמיך את האש ולאזן טעמים באמצעות רוטב דגים, סוכר, ומיץ ליים.

להגשה:

בצלחת מרק, לשים מעט מכל מרכיבי ההגשה, למעט הליים והצ'ילי, למזוג על כל המרכיבים מן המרק הרותח ולהגיש עם צ'ילי פרוס ורבעי ליים בצד

vietnami-whasapp32

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *