ספרינג רולס דפי אורז ואטריות שעועית
עם עוף וירקות
מצרכים:
1 חזה עוף נקיי
8 יח' אספרגוס – חלוט כ 2 דקות במים רותחים לישטוף במים קרים ולסנן
50 גר' איטריות שעועית מושרים כ 7 דקות במים רותחים,לסנן1/2 זר כוסברה – עלים בלבד
1/2 זר נענע – עלים בלבד
1/2 זר בזיליקום – עלים בלבד
1 גזרים – חתוך ל "גפרורים" דקים דקים
2 מלפפונים – חתוך ל "גפרורים" דקים דקים
1/2 חב' גר' נבטים
1/2 זר בצל ירוק- רק החלק הירוק חתוך למקטעים של 5 ס"מ
1/2 חב' דפי אורז
להכנת חזה העוף
להשרות כ שעתיים לפחות, בכשליש מכמות הרוטב (נוק-צ'אם) – לפני שמחברים אותו עם המלפפון. לאפות את חזה העוף – יחד עם הנוזלים, בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 15-20 דקות – תלוי בגודל החזה, להזהר לא לייבש. לקרר ולפרוס פרוסות דקות מאוד, ערבב בעדינות עם 2 כפות מן הרוטב המוכן.
טכניקת גלגול הספרינג רול
לסדר בצלחת גדולה את כל המרכיבים ולמלא חצי קערה גדולה במים מן הברז.
לקחת דף אורז אחד כל פעם ולהרטיב כ 15-20 שניות בלבד בתוך קערת המים.
להוציא, לנער בעדינות מעל הקערה ולהניח על משטח העבודה,
אפשר גם על מגבת לחה.
דף האורז ירגיש בשלב זה לא מוכן – וזה בסדר גמור!
להניח מעט מכל מרכיב – בתחילת הדף – בשליש הראשון במרחק 1.5 ס"מ מן הקצה – במרכז בלבד – כלומר להשאיר רווח שווה משני צידי החומר
ועד הקצוות בצדדים. להרטיב מעט את קצות האצבעות ולעבור על צידי הדף לאורכו, לסגור את שני הצדדים על החומר ולאורך הדף בצורה ישרה
ולגלגל בעדינות תוך שתופסים את החומר מבעד לדף ומהדקים קלות במהלך הגלגול.
להניח על מגבת רטובה, ולהשאיר בטמפ' החדר עד להגשה
רוטב נוק-צ'אם ג'ינגיר ומלפפון
200 גר' סוכר
200 מ"ל מיץ ליים
150 גר' רוטב דגים
1 ס"מ ג'ינגר חתוך לקוביות קטנות מאוד
1 מלפפון ללא ליבה חתוף קוביות קטנות מאוד
אופן הכנת הרוטב:
בעזרת מטרפה לערבב את הנוזלים היטב יחד עם הסוכר עד להמסה מוחלטת של הסוכר בתוך המסה. להוסיף את המלפפון והג'ינג'ר.